Παιδίατρος 6

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαριάννα Παμπούκα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Παιδιάτρου – Νεογνολόγου Μαριάννας Παμπούκα, που εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και προφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της με γνώμονα την αγάπη για το παιδί.

Παιδίατρος

Αντιμετώπιση διαταραχών διατροφής. Διαταραχές μάθησης και συμπεριφοράς. Εκτίμηση σχολικής ετοιμότητας. Συμβουλευτική για προβλήματα σχολικής συμπεριφοράς και σχολικής άρνησης.

Νεογνολόγος

Συμβουλευτική υποστήριξη εγκύων. 24ωρη διαθεσιμότητα και υποστήριξη. Υποστήριξη μητρικού θηλασμού και συμβουλευτική γαλουχίας σε θηλάζουσες μητέρες.

Παιδιατρείο

Διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα αναμονής για άρρωστα παιδάκια, βιβλιοθήκη για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και καρέκλα θηλασμού για την φροντίδα βρεφών.

Στόχος της ιστοσελίδας μου είναι να σας δώσει μια ουσιαστική ιδέα για τη δική μου προσέγγιση στην άσκηση της Παιδιατρικής και να σας ενημερώσει για τις πολλαπλές δυνατότητες της συνεργασίας μου με τους γονείς και τα παιδιά. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε και το χώρο του ιατρείου.

Θεωρώ πολύ βασικό να υπάρχει σωστή και ειλικρινής παρουσίαση των δυνατοτήτων, της φιλοσοφίας μου στη δουλειά και του τρόπου λειτουργίας του ιατρείου, έτσι ώστε να έχετε μία αληθινή εικόνα, γνωρίζοντας τι προσφέρει η συνεργασία μας.

Η προσπάθεια στην καθημερινή μου πρακτική είναι η παρουσία μου δίπλα στους γονείς όποτε με χρειαστούν, με διαρκή στόχο την κατεύθυνσή τους προς τη σωστή διάγνωση, χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τα παιδιά τους.

Ακούω προσεκτικά τι έχουν να μου πουν και εξηγώ το πλάνο, έτσι ώστε να είναι κατανοητά όλα τα βήματα της θεραπείας.

Με εφόδιά μου τις σπουδές μου και τη δεκατετραετή πλέον εμπειρία μου στην παιδιατρική, μπορώ να διαχειριστώ και να κατευθύνω τους γονείς σε οτιδήποτε τους απασχολεί σε συνάρτηση με τα νεογνά, βρέφη και παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας.

Η Παιδιατρική / Νεογνολογία είναι μία πολύ ιδιαίτερη ειδικότητα, καθώς παρακολουθεί ένα παιδί από την αρχή της ζωής του μέχρι τη νεαρή ενήλικη ηλικία των 16-17 ετών.

Για μένα αποτελεί συγκινητική εμπειρία το να συνοδεύω τους γονείς στο μεγάλωμα του πολύτιμου τους παιδιού, με την τυπική ιατρική φροντίδα και πολλές ακόμη συμβουλές, πληροφορίες, ενημερώσεις πάνω στο θηλασμό, την ανατροφή και την ανάπτυξη.

Οι κουβέντες μας με τους γονείς και η ανταλλαγή απόψεων με την παράθεση πληροφοριών είναι βασικό κομμάτι, που συμπληρώνει την ιατρική εξέταση. Ο ρόλος μου πιστεύω, ως παιδιάτρου – νεογνολόγου, είναι πολύ σημαντικός και περικλείει πολλά περισσότερα από την τυπική ιατρική εξέταση. Στόχος μου είναι να βοηθήσω στην ανάπτυξη ενός χαρούμενου και γερού παιδιού.

Οι συναντήσεις με τις οικογένειες γίνονται τις απογευματινές ώρες, καθημερινά, στο καινούριο, φιλικό ιατρείο που θα γνωρίσετε παρακάτω, ενώ τα αντίστοιχα πρωϊνά εργάζομαι στη Μονάδα  Εντατικής  Νοσηλείας Νεογνών και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής σας και τις ώρες εργασίας μου στο Ιατρικό  Κέντρο, κυρίως για τα επείγοντα περιστατικά.

Σύντομο Βιογραφικό

Μπήκα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1996 και αποφοίτησα με «Λίαν Καλώς (8)» το 2002. Τελειώνοντας το αγροτικό μου το 2004, ξεκίνησα την παιδιατρική ειδικότητα στη Μεγάλη Βρετανία, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις σε κεντρικές Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές κλινικές και τριτοβάθμιες Μονάδες Νεογνών. Για 3 χρόνια αφοσιώθηκα, ολοκληρωτικά, στην απόκτηση γνώσεων και στην κατάκτηση των Βρετανικών Εξετάσεων Παιδιατρικής, αξιοποιώντας την εξαιρετική εκπαίδευση του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Τελείωσα την ειδικότητα της παιδιατρικής στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης & μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητος (2009) προχώρησα στη διετή εξειδίκευση της Νεογνολογίας στην Πανεπιστημιακή Α’ ΜΕΝΝ του Ιπποκράτειου (2012). Από το Μάρτιο του 2013 ανήκω στην ομάδα των Νεογνολόγων Εντατικολόγων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, εξασκώντας την επείγουσα και μη νεογνολογία, κερδίζοντας συνεχή τριβή με τα νεογνά και όλες τις παραμέτρους της φροντίδας τους. Από τις αίθουσες τοκετών, στο μαιευτικό τμήμα και την αξιόλογη Μονάδα Νεογνών του Ιατρικού Διαβαλκανικού, λαμβάνω όλο και περισσότερη πολύτιμη εμπειρία σε καθημερινή βάση.

Παιδίατρος – Νεογνολόγος

Ιατρική Παρακολούθηση των παιδιών από την αρχή της ζωής τους μέχρι τη νεαρή ενήλικη ηλικία των 16-17 ετών

Νεογνολόγος Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Δυνατότητα εξυπηρέτησής σας και τις ώρες εργασίας μου στο Ιατρικό  Κέντρο, κυρίως για τα επείγοντα περιστατικά.

Συνεργασία

Συνεργασία με άρτιο δίκτυο συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων, καθώς και φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, για παροχή πολύπλευρης στήριξης.

Καινούριο και πλήρως Εξοπλισμένο Παιδιατρείο 160 τ.μ.

Διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα αναμονής για άρρωστα παιδάκια.

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Επισκέψεις κατ’ οίκον και τηλεφωνική υποστήριξη σε ώρες μη λειτουργίας ιατρείου. Διαθεσιμότητα σε ημέρες αργιών και διακοπών.

Επιτυχία στις Βρετανικές Εξετάσεις Παιδιατρικής MRCPCH

Ειδικότητα στη Μεγάλη Βρετανία και σε κεντρικές πανεπιστημιακές παιδιατρικές κλινικές μονάδες νεογνών και με επιτυχία στις βρετανικές εξετάσεις παιδιατρικής MRCPCH

Class Activities

Category:

Date : 29 Ιούν 2017

To Top